é l m é n y t e r á p i a

DERŰTERÁPIA, AZ EGYÜTTBOLDOGULÁS MŰVÉSZETE

- delightful designs -

Az irodalmi humorterápia és a "Szerethető kórház -SZERKÓ" program és a derütervezés, DERÜTERÁPIA szellemi termék. Az ehhez való valamennyi jogot fenntartjuk. Kérjük, túl a jogi szabályozáson, tiszteljen meg minket azzal, hogy hivatkozás nélkül nem idézi, át nem alakítja és magáénak fel nem tünteti. Köszönjük.

2017.08.01.

Dr. Kollárné Déri Kriszti a derűterápia nagykövete, "derűbarát" karitatív program útraindítója felkészül a derűterápiára (Seregélyes Idősotthon, 2018.09.28.)

SZEMÉLYES INDÍTTATÁS – a projekt ötlete, háttere és oka

 

 

👍AHOGY KEZDŐDÖTT...

 

A szüleimet két hét távolsággal egyszerre veszítettem el. Utólag azt mondhatom, volt szerencsém a súlyos, fekvő beteg édesanyámat egy éven át ápolni előtte. A sors nagy paradoxona, hogy akkor kellett összeszoknunk, amikor mások elválnak. Négy gyerek, munka, aktív élet mellett nem volt kis feladat. Ma már a projekt kifejezést használom. Beleállni. Lenyomni. És mégsem.

 

Nemzetközi minősítéssel rendelkező és Guinness Rekorder coachként, senior fokozatú mediátorként, 15 év felsővezetői tanácsadói gyakorlattal a hátam mögött úgy sikerült teljesíteni ezt a kihívást, hogy a gyerekek ezt nyilatkozták a legnehezebb időszakban: „Bárcsak minden így maradhatna!”.

 

Férjemmel, PhD Dr. Kollár József elmefilozófussal kidolgoztunk ebben a tragikus kényszerhelyzetben egy furcsa, de remek módszert, amivel arra szeretnék biztatni mindenkit, hogy ha csak lehet, otthon ápolja a szeretteit. Ne csak a beteget, hanem saját magát is erősítse. Ne pusztán a baj esetén használja az ajánlásunk szerint, hanem preventív céllal, megelőzésképpen, egy minőségi élet lehetséges receptjeként.

 

👍A DERŰTERÁPIA A JELENBEN ÉLNI SEGÍT

 

Az irodalmi humorterápia –ahogy mi nevezzük: derütervezés, derüterápia- élni segít. A derű mint életszemlélet, az aktív és kitüntetett élet egyik kulcsa. Azóta utána néztünk a nemzetközi tapasztalatoknak és kutatási eredményeknek. Ezek tükrében már érthető, miért is működött ilyen kiválóan a módszerünk.

Segítséget, támogatást kérünk, hogy segíthessünk!

CÉLJAINK

"FOGADJ ÖRÖKBE!"

 

👍MÁR 16 IDŐSOTTHON INTÉZMÉNY CSATLAKOZOTT

 

A Nagykanizsa, Kanizsai Dorottya Kórház, Visegrád, Esztergom kórházai,  Agárd, Kecskemét, Bócsa, Törökbálint, Komárom, Szolnok, Veresegyháza idősotthonai, 16 szociális intézmény, már csatlakozott a programhoz: otthont adott a projektnek, hogy minél több emberhez eljuthasson.

Hamarosan eljutunk Szolnokra, Komáromba és Veresegyházára is a települések idősotthonaiba.

Önkénteseket keresünk

FOGADJ VELÜNK DERŰBARÁTSÁGOT!

LÉGY A DERŰNAGYKÖVETÜNK!

DERŰBARÁT SZERVEZET PROGRAMOT HÍRDETÜNK

PÁLYÁZZ A DERŰTERÁPIÁS FOGLALKOZÁSAINKRA!

A TVI 2,5 órás forgatáson járt nálunk 2018. szeptember 13-án (ezúttal a kecskeméti Margaréta Idősotthonban mutattuk be a karitatív derűterápiás programunkat), hogy megörökítse a felejthetetlen élményeket, melyre minden résztvevő rácsodálkozik és átél velünk.

2018. szeptember 28-án Seregélyesen a FEJÉR MEGYEI HÍRLAP interjút készített és gyönyörű fotókon meg is örökítette az esemény örömteli pillanatait.

AMIT MÁR EDDIG ELÉRTÜNK

 

👍GYERMEKOTTHONOKBA IS MEGYÜNK!

 

Reményeink szerint nemcsak betegek vagy idősek, hanem gyermekotthon lakói is megmerítkezhetnek a derű, derűs viselkedés, derűs életszervezés tudásában.

Legközelebb a FÓTI GYERMEKOTTHONba megyünk!

 

MOST ÖNRE, RÁD VÁRUNK!

Dr. Kollárné Déri Kriszti reméli köszönettel, hogy nem hiába...

 

Támogatóinknak hálásan köszönjük:

CÉLJAINK

"FOGADJ ÖRÖKBE"

TÉMA HÁTTERE

KIK VAGYUNK

Bankszámlaszám:

Budapest Bank 10104105-07147000-01003007

(Közleménybe kérjük szépen beírni: "SZERKÓ")

Pintér Netti derűnagykövet, a "derűbarát" karitatív projekt programigazgatója