é l m é n y t e r á p i a
DERŰTERÁPIA, AZ EGYÜTTBOLDOGULÁS MŰVÉSZETE

- delightful designs -

Álmaink és céljaink

 

ÁLMAINK, CÉLJAINK: A KARITATÍV PROJEKT TARTALMA
Tervezett tevékenységek, futamidő, költségterv és indokoltsága

---

 

Tervezett futamidő: 12 hónap.

 

Költség- és feladattervünk

 

(A projekt finanszírozására saját és a tanácsadói közösségünk munkaerején és idején kívül jelenleg igen korlátozott mértékben rendelkezünk önálló forrásokkal.)

 

1.      4,5 M Ft

 

HIÁNYPÓTLÓ KÖNYV


DERŰTERÁPIA
(élményterápia, kommunikáció-terápia, irodalmi humorterápia, design-biblioterápia, designgondolkodás, derűtervezés) MÓDSZERTANI KÉZIKÖNYV, PÉLDATÁR ÉS SZÖVEGGYŰJTEMÉNY kötetet kívánunk elkészíteni és kiadni szakembereknek, önkénteseknek és betegeknek, valamint gondozók, otthonápolók és hozzátartozók részére.

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA NAGY SEGÍTSÉG

 

A könyv kiváló tájékozódási és elmélyült felkészülési lehetőséget biztosít szakemberek számára, hogyan használják a derűterápiás programokat, speciális csoprtos és egyéni feladatokat, gyakorlatokat, irodalmi alkotásokat, szövegeket tudományosan alátámasztott, referált, kísérletileg számos módon igazolt hatású kommunikáció-terápiás, humorterápiás, derűterápiás célra.

 

RENGETEG GYAKORLATI PÉLDA ÉS ESETBEMUTATÓ

 

A könyvben nemcsak elméleti hátteret, pontos módszertani útmutatót, hanem konkrét bemutatót, esetpéldát, lépésről-lépésre szemléltető folyamatleírást, speciális, máshol nem fellelhető csoportos és egyéni feladatokat találnak.

 

NEMCSAK SZAKEMBEREKNEK

 

Segítő szakemberek (pszichológusok, szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek) mellett önkéntesek (diákok és önkéntes segítők), valamint családtagok is remekül használhatják majd, hiszen szöveggyűjteményt és az irodalmi szövegidézetek terápiás célú feldolgozását támogató kérdéseket, elgondolkodtató, ötletadó szempontokat és konkrét feladatokat is magába foglal a kötet.

 

2.      6,5 M Ft


ÉLMÉNYTERÁPIA CSOPRTFOGLALKOZÁSOK ÉS BEMUTATÓK

 

DERŰTERÁPIA (élményterápia, kommunikáció-terápia, irodalmi humorterápia, design-biblioterápia, designgondolkodás, derűtervezés) csoportfoglalkozásokat és egyéni betegeknek szóló élményterápiát, valamint felolvasásokat szeretnénk tartani felnőtt betegek, betegeket otthon époló hozzátartozók és szociális otthonok lakói, valamint szociális intézmények szolgáltatásait (pl. idősklubok) igénybe vevő idős emberek számára.

 

Kivitelezése: önkéntesek és képzett tanácsadók bevonásával kórházakban,  idősek otthonában csoportos foglalkozásokat és egyéni, betegekre vagy idős emberekre szabott felolvasásokat, beszélgetéseket.

 

A foglalkozásokat külső érdeklődőknek is megnyitjuk „Az irodalom élni segít” programcímmel.

 

3.  4,2 M Ft

 

KOMMUNIKÁCIÓ- ÉS ÉLMÉNYTERÁPIÁS KÉPZÉS ÉS TRÉNINGPROGRAM

 

2 napos képzési programmal (egészségügyi és szociális akkreditációs pontértékkel) keretében kívánjuk a támogatási keret erejéig ingyenesen szeretnénk képezni a kórházi dolgozókat (nővéreket, orvosokat), más kórházak munkatársait, segítő szakembereket (szociális munkásokat, pszichológusokat, önkénteseket).

 

Azt reméljük, hogy a kiképzett szakemberek elviszik más intézményekbe az itt megismert és megtanult, jó kommunikáció-terápiás gyakorlatot, ezzel a tudás multiplikálódik.

 

 

SZEMÉLYES INDÍTTATÁS – a projekt ötlete, háttere és oka

 

A szüleimet két hét távolsággal egyszerre veszítettem el. Utólag azt mondhatom, volt szerencsém a súlyos, fekvő beteg édesanyámat egy éven át ápolni előtte. A sors nagy paradoxona, hogy akkor kellett összeszoknunk, amikor mások elválnak. Négy gyerek, munka, aktív élet mellett nem volt kis feladat. Ma már a projekt kifejezést használom. Beleállni. Lenyomni. És mégsem.

Nemzetközi minősítéssel rendelkező és Guinness Rekorder coachként, senior fokozatú mediátorként, 15 év felsővezetői tanácsadói gyakorlattal a hátam mögött úgy sikerült teljesíteni ezt a kihívást, hogy a gyerekek ezt nyilatkozták a legnehezebb időszakban: „Bárcsak minden így maradhatna!”.

Férjemmel, PhD Dr. Kollár József elmefilozófussal kidolgoztunk ebben a tragikus kényszerhelyzetben egy furcsa, de remek módszert, amivel arra szeretnék biztatni mindenkit, hogy ha csak lehet, otthon ápolja a szeretteit. Ne csak a beteget, hanem saját magát is erősítse. Ne pusztán a baj esetén használja az ajánlásunk szerint, hanem preventív céllal, megelőzésképpen, egy minőségi élet lehetséges receptjeként.

 

A Nagykanizsa, Kanizsai Dorottya Kórház, Visegrád, Esztergom kórházai, Agárd, Kecskemét, Bócsa, Törökbálint, Komárom, Szolnok, Veresegyháza idősotthonai, 16 szociális intézmény, már csatlakozott a programhoz: otthont adott a projektnek, hogy minél több emberhez eljuthasson.

Hamarosan eljutunk Szolnokra, Komáromba és Veresegyházára is a települések idősotthonaiba.

 

TVI 2,5 órás forgatáson járt nálunk 2018. szeptember 13-án (ezúttal a kecskeméti Margaréta Idősotthonban mutattuk be a karitatív derűterápiás programunkat), hogy megörökítse a felejthetetlen élményeket, melyet minden résztvevő átél.

 

Most ÖNRE és RÁD várunk!

 

Főoldal

Téma háttere

Kik vagyunk?

Kapcsolat

 

Hálásan köszönjük a támogatásokat!


Bankszámlaszámunk

 

Budapest Bank 10104105-07147000-01003007

(Közleménybe kérjük beírni: "SZERKÓ")