DERŰTERÁPIA

"Derűbarátság" karitatív jószolgálati program 2018.

Rengeteget dlgozunk, mert úgy véljük, életünk során számos eredményünkre, elért sikerünkre büszkék lehetünk. Az ember erejét, a különféle közösségek minőségét azonban az mutatja meg leginkább, tagjai hogyan bánnak a hátrányos helyzetűekkel és leszakadókkal.

A betegség nem válogat. Az idős kor is kérlelhetetlenül elérkezik. Bizonyos mentális és kognitív változások, társadalmi státuszunkat érintő hatások időlegesen vagy véglegesen könnyen kiszolgáltatott helyzetbe sodorhatnak bármelyikünket.

Mások segítése nem erkölcsi vagy morális kérdés, nem az elesettről, hanem a legkonkrétabban és kifejezetten rólunk szól. Arról, mi mit gondolunk az emberi élet színvonaláról és értékéről.

Az az erőfeszítés, amit mások emberi minőségének megőrzéséért teszünk nem vész el, hanem a saját minőségünk részévé válik. Ezt nevezzük önteremtésnek. A legtöbb, amit önmagunkért tehetünk.

A derűterápia résztvevői intellektuális, szellemi és egészségi állapotuktól függetlenül igyekeznek elhalmozni a szeretetükkel! (Seregélyes, 2018. szeptember 28.)

Rengeteget dolgoztunk...

Munkánk, magánéletünk mellett és annak terhére rengeteget dolgoztunk 2018. nyarától:

 

EDDIG TELJESEN ÖNERŐBŐL

-Létrehoztuk ezt a derűoldalt, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a derűt.

-Kifejlesztettünk egy, az egészségügyi dolgozók számára alkalmas továbbképzési programot (derűterapeuta képzés). Ezt a képzést számos szakértővel egyeztettük, mire hátra dőltünk és azt mondhattuk, kész. Külön köszönetet mondunk Nagy Edit ápolási igazgató asszonynak (visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház), valamint a Magyar Kórházszövetség elnökének, akik támogatták az egészségügyben hiánypótló élményterápiás programunkat és értékes tapasztalataikkal segítettek annak kimunkálását.

-Bárki számára (szociális, egészségügyi területen dolgozók, pedagógusok, trénerek, coachok, mediátorok, egyéb segítő szakemberek, vezetők részére) elsajátítható derűterapeuta és derűterápiás szakértő képzést:

 https://www.drkollarcoaching.hu/deruterapeuta 

-Kapcsolatot építettünk ki 16 szociális intézménnyel, ahol derűterápiás foglalkozásokat t artottunk.

-Tv-felvétel és interjúk is készültek velünk az újdonságot jelentő derűterápiáról.

-Derűbarátok gyűltek körénk, amerre csak jártunk és sokan jelentkeztek derűnagykövetnek.

-Elkészítettünk egy derűterápiáról szóló kézikönyvet és sok gyakorlati esetleírással, feladatismertetővel gazdagított példatárat.

-Kifejlesztettünk egy csodálatos derűdobozt, melyben a speciális derűgyakorlatok és derűterápiák megtartásához elengedhetetlen kellékeket gyűjtöttünk össze.

-Megalakítottuk a Gene Ontology, the Foundational Model of Anatomy, The Unified Medical Language System Semantic Network mintájára a Pécsi Tudományegyetem a derűterápiás praxis tudományos alapjait jelentő ontológiai kutatócsoportot.

 

Millió emlék, élmény, Sok fáradtság, kudarc, zsákutca, bezárt ajtók. Azonban a derűnk mindenen áthatol.

 

Még rengeteg a dolgunk. Bízunk benne, hogy Ön is mellénk áll, te is mellénk állsz és együtt megyünk tovább!

 

MOST ÖNRE ÉS RÁD VÁRUNK!

CÉLJAINK

"FOGADJ ÖRÖKBE!"

Önkénteseket keresünk

FOGADJ VELÜNK DERŰBARÁTSÁGOT!

LÉGY A DERŰNAGYKÖVETÜNK!

DERŰBARÁT SZERVEZET PROGRAMOT HÍRDETÜNK

PÁLYÁZZ A DERŰTERÁPIÁS FOGLALKOZÁSAINKRA!

 

Támogatóinknak hálásan köszönjük:

Bankszámlaszám: Budapest Bank 10104105-07147000-01003007

(Közleménybe kérjük szépen beírni: "SZERKÓ")